Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ajax niet aanwezig bij première 'Goal: Kick off'

Shownieuws

De A-selectie van voetbalclub Ajax is woensdagavond niet aanwezig bij de Nederlandse première van de bioscoopfilm 'Goal: Kick off'.

Ajax niet aanwezig bij première 'Goal: Kick off'

De A-selectie van voetbalclub Ajax is woensdagavond niet aanwezig bij de Nederlandse première van de bioscoopfilm 'Goal: Kick off'. De technische staf van de Amsterdamse vereniging heeft besloten 'de commerciële en sociale activiteiten van Ajax op een laag pitje te zetten in het belang van de sportieve resultaten'. Dat meldt filmmaatschappij Buena Vista International.

Buena Vista zegt het afzeggen van 'de godenzonen' te betreuren, vooral omdat de 'film juist een positief effect op het spel van Ajax zou hebben'. Wel zijn enkele spelers van Jong Ajax en enkele voetbalcoryfeeën aanwezig tijdens de première.

'Goal: Kick off", speelt zich af in de wereld van het internationale voetbal. Kuno Becker speelt de hoofdrol van Santiago Munez. Hij wordt in Los Angeles ontdekt door een Britse voetbalscout, die de Mexicaanse voetballer naar de Engelse club Newcastle United haalt.

De film is een mix van 'real action'-voetbalbeelden, opgenomen tijdens echte wedstrijden in grote Europese voetbalstadions, en persoonlijk drama. In de film komen de bekendste namen uit het internationale voetbal voorbij. Het gaat onder anderen om David Beckham, Zinédine Zidane, Raul en de aanvoerder van Newcastle, Alan Shearer. Ook Patrick Kluivert laat even zijn gezicht zien.

'Goal: Kick off' is het eerste deel van een trilogie. In de volgende films is te zien hoe Munez na zijn debuut bij Newcastle United belandt bij Real Madrid. In het slotstuk van de trilogie doet hij namens Mexico mee aan het WK in Duitsland in 2006.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen