Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Acteur Sean Connery wordt geëerd

Shownieuws

Sean Connery ontvangt 8 juni de 'American film institute's life achievement award' in Los Angeles. Het is de meest eervolle onderscheiding in de filmindustrie.

Acteur Sir Sean Connery ontvangt volgend jaar op 8 juni de 'American film institute's life achievement award' in Los Angeles. Dit heeft het Amerikaanse film instituut donderdag bekendgemaakt. Het is de meest eervolle onderscheiding voor een loopbaan in de filmindustrie. "Connery is een artiest met grote klasse", zegt Howard Stringer, de voorzitter van de instelling.

De 75-jarige Connery was in de periode van 1962 tot en met 1971 zes keer als James Bond te zien. "Hoewel hij het meest herinnerd wordt als de grootste held aller tijden, gaat zijn talent veel verder dan typecasting", zegt Stringer. "Zijn werk is niet alleen tijdloos, maar zijn carrière gaat nog verder dan die van James Bond zelf."

De award is al 34 keer eerder uitgereikt. Andere belangrijke mensen uit de filmindustrie die de acteur voorgingen zijn onder anderen Alfred Hitchcock, Elizabeth Taylor en Meryl Streep.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen