Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Annie de Rooij reikt eerste 'Annie'-cd uit

Shownieuws

Annie de Rooij heeft het eerste exemplaar van de cd met liedjes uit de musical 'Annie' uitgereikt aan de twee hoofdrolspelers Edwin Rutten en Loekie Knol.

Annie de Rooij reikt eerste 'Annie'-cd uit

Annie de Rooij heeft dinsdagavond het eerste exemplaar van de cd met liedjes uit de musical 'Annie' uitgereikt aan hoofdrolspelers Edwin Rutten en Loekie Knol. De presentatie door het alter ego van Paul de Leeuw in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam ging gepaard met grappen en grollen. "Ik heb zoveel meegemaakt", zei Annie enthousisast. "Je zou van mij wel twee musicals kunnen maken: Annie en daarna The Phantom of the opera, deel 2."

De Nederlandse musical, onder meer geproduceerd door Albert Verlinde, was in de jaren '70 succesvol in Amerika. In de Nederlandse versie, die zondag in première gaat in Tilburg, speelt Rutten de rol van de sympathieke miljonair Oliver Warbucks. Knol vertolkt de rol van de strenge weeshuisdirectrice Miss Hannigan. De rol van het weesmeisje wordt vertolkt door tien verschillende jonge acteurs.

De musical vertelt het verhaal van het 11-jarige weesmeisje Annie. Zij woont in een weeshuis waar de scepter wordt gezwaaid door de manipulatieve directrice Miss Hannigan. Annie verlangt hevig naar haar ouders en hoopt dat zij haar komen halen uit het weeshuis. Dan ontmoet het roodharige weesmeisje de miljonair Oliver Warbucks en besluit hij haar te adopteren.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen