Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Hollywood-teken krijgt make-over

Shownieuws

Het beroemde 'Hollywood' teken krijgt een make-over. De werkzaamheden aan het 82 jaar oude monument in de heuvels van Los Angeles zijn woensdag begonnen.

Het beroemde Hollywood-teken krijgt een make-over want er zijn scheuren in de verflaag gekomen, zo liet de voorzitter van het Hollywood Sign Trust weten. De werkzaamheden aan het 82 jaar oude monument in de heuvels van Los Angeles zijn woensdag begonnen.

Een ploeg van zeven werklieden heeft vier weken tijd nodig om de veertien meter hoge metalen letters kaal te schuren en met 1.135 liter verf opnieuw te schilderen in 'Hollywood white', een verf speciaal gemaakt voor deze klus. Twee bedrijven voeren de werkzaamheden gratis uit.

Vanaf de bouw in 1923 heeft het monument, dat destijds als advertentie voor een project in de omgeving diende, enkele veranderingen ondergaan. Oorspronkelijk was er 'Hollywoodland' te lezen. Door gebrekkig onderhoud is het woord 'land' er echter afgevallen.

In de loop der jaren is het monument verschillende malen gerestaureerd. Historische gebeurtenissen in Californië zorgden ook voor (illegale) aanpassingen. Zo werden in 1976 de letters veranderd in 'Hollyweed' toen het bezit van hasj gedeeltelijk werd gelegaliseerd en tijdens het pausbezoek in 1987 stond er 'Holywood' geschreven.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen