Kies je favoriete radiostation

Dossiers

The Darkness-zanger voorkomt illegale verspreiding cd

Shownieuws

The Darkness-zanger Justin Hawkins heeft op de veilingsite eBay het nieuwe album van zijn eigen band gekocht. De cd staat al illegaal op internet.

The Darkness-zanger Justin Hawkins heeft op de veilingsite eBay het nieuwe album van zijn eigen band gekocht. De nog niet verschenen cd bleek al illegaal op internet te staan.

Hawkins heeft 350 Engelse ponden (ruim vijfhonderd euro) voor de plaat neergelegd. Het album, 'One way ticket to hell.....and back', ligt officieel vanaf 28 november in de winkels. "De cd is verzonden aan enkele journalisten en mensen in de platenindustrie. Maar de cd heeft zijn weg gevonden naar Australië, waar het op de veilingsite is aangeboden", vertelde de zanger woensdag tegen BBC News. Alle cd's zijn gecodeerd, dus de band weet om welk exemplaar het gaat en aan wie deze is gegeven. "Die persoon gaat eraan. Of we ondernemen juridische stappen of hij zal nooit meer een album van de platenmaatschappij ontvangen."

Het is de tweede cd van The Darkness. Van 'Permission to land', het eerste album van de rockband werden wereldwijd ruim 3.5 miljoen verkocht. In Nederland scoorde de groep een hit met de single 'I believe in a thing called love'.

The Darkness geeft op 23 maart een concert in de Heineken Music Hall in Amsterdam. De voorverkoop van de kaarten begint zaterdag.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen