Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Massive Attack komt met 'gothic soul'-album

Shownieuws

Massive Attack komt volgend jaar met een opvolger van het album '100th window'. Het nieuwe album van de Britse triphopband bevat een 'gothic soul'-richting.

Massive Attack komt met 'gothic soul'-album

De band Massive Attack komt volgend jaar met een opvolger van het album '100th window' uit 2003. Het nieuwe album van de Britse triphopband bevat een 'gothic soul'-richting, zegt voorman Robert 3-D Del Naja tegen de website NME.com. 3-D heeft gedurende het afgelopen jaar in de studio gewerkt aan nummers voor het nieuwe album.

"Het is een vruchtbaar jaar geworden", vertelt 3-D. "We hebben veel opnamen gemaakt en veel getalenteerde muzikanten zijn in de studio op bezoek geweest. Ik heb nieuwe en oude technieken uitgeprobeerd en zo zijn we tot de nieuwe 'gothic soul'-richting gekomen."

De vocalen voor vijf nummers van het album zijn al opgenomen. "Voor vijftien nummers moeten we nog voor Kerstmis de zang opnemen. Dat wordt een race tegen de klok", zegt 3-D. Gastzangers op het album zijn onder anderen Horace Andy, Liz Frazer, Beth Orton en Terry Callier, die eerder hun medewerking verleenden aan een album van de band.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen