Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Dit jaar Emmy voor Dunya & Desie'

Shownieuws

(Novum) - De makers van ‘Dunya & Desie’ hebben er vertrouwen in dat de derde reeks van hun serie dit jaar een Emmy wint.

'Dit jaar Emmy voor Dunya & Desie'

De makers van ‘Dunya & Desie’ hebben er vertrouwen in dat de derde reeks van hun serie dit jaar een Emmy wint. Dat zegt hoofdredactrice Sandra Berends tegen Novum Nieuws. De Nederlandse dramaserie is voor de Amerikaanse televisieprijs genomineerd met de aflevering ‘Bed-en badgasten’. De serie maakt voor het tweede achtereenvolgende jaar kans in de categorie ‘beste buitenlandse jeugdserie’.

Het is nog niet bekend wie van de cast en crew precies naar de uitreiking in Amerika gaan. “Regisseur Dana Nechushtan kan niet mee wegens werkzaamheden bij de film ‘Nachtrit’ en haar zwangerschap. Scenarioschrijver Robert Alberdingk Thijm gaat sowieso. Verder bekijken we nog wat de mogelijkheden zijn”, zegt Berends.

Een vierde serie komt er niet, maar de plannen voor een speelfilm liggen al klaar. “Er wordt momenteel druk gewerkt aan een script”, vertelt Berends. “De film zal voornamelijk gedraaid worden in Marokko.”

De serie, die wordt uitgezonden door de publieke omroep NPS, heeft concurrentie van drie andere genomineerden. De uitreiking van de Emmy’s vindt op 21 november plaats tijdens het Emmy Award-gala in New York.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen