Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Babette van Veen zingt 'grappig' duet met vader

Shownieuws

Babette van Veen heeft op haar solodebuutalbum 'Winter' een duet opgenomen met haar vader Herman. "Het is een heel grappig duet geworden", zegt Babette.

Babette van Veen heeft op haar solodebuutalbum 'Winter' een duet opgenomen met haar vader Herman. "Het is een heel grappig duet geworden, een beetje in de stijl van het duet tussen Herman Finkers en Brigitte Kaandorp", zegt Babette tegen Novum Nieuws. Het gaat om een Nederlandstalige bewerking van 'Baby it's cold outside'." De zangeres schreef zelf de tekst.

De 37-jarige zangeres en actrice nam het album op met de West Coast Big band. Ze vond de achttienkoppige band via internet. Babette heeft er bewust voor gekozen geen gebruik te maken van de muzikanten, de kennis en de adviezen van haar vader. "Met mijn vader is het altijd zo: als je zegt 'dit vind ik wel leuk', dan bedenkt hij het hele plan", vertelt Babette. "Hij regelt dan alles van a tot z. Ik wilde het op mijn manier doen."

Het is een 'heel persoonlijk' album voor Babette geworden. Ze zocht zelf de liedjes uit en bedacht de arrangementen. "Het moest een persoonlijk document van mij zijn van de 37 jaar die ik er nu ben. Hoe ik me voel, waar ik voor sta en wat ik nu ben", legt zij uit. "Ik was bang dat als andere mensen zich ermee zouden gaan bemoeien, ik toch andere beslissingen zou nemen en dat is nu niet het geval."

Het overlijden vorig jaar van haar 'GTST'-collega en vriendin Guusje Nederhorst is een aanleiding geweest van Babette om het album te maken. De dood van Guusje heeft haar laten inzien dat ze dankbaar moet zijn met de dingen die ze kan en graag wil doen. "Daarom ben ik gaan werken aan mijn droom om dit album te maken en ben ik ook naar 'GTST' gestapt om terug te keren. Ik wil niet later terugkijken en denken: 'Sukkel waarom heb je het niet gedaan?'."

Babette, die sinds een aantal weken opnieuw is te zien is in de soapserie, wordt in de studio's van Endemol nog dagelijks geconfronteerd met Guusje. "Er hangen wel heel veel foto's van haar hier in de studio. Dat vind ik heel prettig", zegt ze. "Maar ik vind het wel moeilijk dat er bijna niet meer over gesproken wordt. Voor heel veel mensen lijkt het een afgesloten hoofdstuk te zijn. Maar niet voor mij."

Babette's big band-cd 'Winter', met covers van artiesten als Dean Martin, Frank Sinatra en Bing Crosby, ligt vanaf vrijdag in de winkels.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen