Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Oeuvreprijs voor Piet Römer

Shownieuws

Acteur Piet Römer krijgt de jaarlijkse Carrière Award van de Stichting Nederlandse Academy Awards. Vorig jaar ging de award naar tv-regisseur Bob Rooyens.

Acteur Piet Römer krijgt de jaarlijkse Carrière Award van de Stichting Nederlandse Academy Awards. Een vakjury heeft dat woensdag besloten. De prijs wordt uitgereikt 'als erkenning voor een bijzondere bijdrage aan de Nederlandse televisie'. Vorig jaar ging de award naar televisieregisseur Bob Rooyens.

Römer begon zijn carrière als acteur in 1956. Hij speelde onder meer in 'Stiefbeen en zoon' en ''t Schaap met de vijf poten'. De 77-jarige acteur speelt momenteel de rol van politie-inspecteur De Cock in de televisieserie 'Baantjer'.

Ook zijn woensdag de genomineerden voor de Gouden Beelden bekendgemaakt. Dat zijn vakprijzen voor 'de hoogst gewaardeerde Nederlandse televisieproducten en personen' in vijftien categorieën.

In de categorie 'beste acteur' maken onder anderen Hans Dagelet ('Russen') en Pepijn Gunneweg ('De Band') kans op een onderscheiding. Monic Hendrickx ('Dwaalgast'), Simone Kleinsma ('Kees & co', deel 4) en Annemiek Ruyten ('Kinderen geen bezwaar') zijn genomineerd in de categorie 'beste actrice'. Andere categorieën zijn 'beste tv-persoonlijkheid', 'beste dramaserie' en 'beste komedieserie'.

De Gouden Beelden en de Carrière Award worden op 12 december uitgereikt tijdens een besloten bijeenkomst.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen