Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Dvd-documentaire voor Simple Minds

Shownieuws

Er komt een dvd met een documentaire van de popgroep Simple Minds. De beelden worden ogenomen tijdens de komende concerten van hun 'Black and white'-tour.

(Novum/Peter Schavemaker Tekstproducties) - Er komt een dvd met een documentaire van de popgroep Simple Minds. Dit zegt zanger Jim Kerr in een interview met Novum Nieuws. "Tijdens de komende concerten gaan we opnamen maken die gebruikt zullen worden voor een dvd-documentaire", vertelt Kerr. "We zijn bijna dertig jaar bezig en het is misschien tijd om terug te kijken."

De concerten zijn onderdeel van de 'Black and white'-tour, vernoemd naar het gelijknamige album van de Simple Minds dat september dit jaar verscheen. Het concert op 17 februari volgend jaar in de Heineken Music Hall is inmiddels uitverkocht. De voorverkoop voor een extra concert op 28 maart in dezelfde hal start zaterdag.

Het nieuwe album is volgens de heren een cd geworden in de oude stijl van Simple Minds uit de jaren '80. "We wilden graag weer een album maken in de stijl van de eighties, zonder dat het een parodie zou worden op het succes uit die jaren", legt de 46-jarige zanger uit. "Veel muzikale spoken uit het verleden bleven ons in het begin van de opnamen achtervolgen, maar met veel energie hebben we het verleden hierna achter ons gelaten.

De oude Simple Minds is volgens Kerr een voorbij station. "We zijn begonnen aan een nieuwe pagina. We moesten kiezen. Doorgaan op oude successen had het einde van Simple Minds betekend. Tijdens de opnamen van de eerste tracks kregen we met z'n allen kippenvel."

De nieuwe cd werd voor een groot deel opgenomen in de Wisseloordstudio's in Hilversum. "We hebben in het verleden eerder opgenomen in deze fantastische studio. De daar aanwezige sfeer past heel goed bij onze muziek", zegt Kerr. De studio gaf de heren ook energie. "Toen we na twee jaar klaar waren met de opnamen hadden we dertig songs waaruit we konden kiezen. Vroeger kwamen we bekaf uit de studio, maar deze keer hadden we het gevoel dat we door moesten gaan", legt Kerr uit.

De van oorsprong Schotse band werd opgericht in 1978. In 1985 brak de groep wereldwijd door met het nummer 'Don't you (forget about me)'. Dit nummer werd gebruikt voor de soundtrack van de film 'The Breakfast club'. Hits als 'Alive and kicking' en 'Belfast child' volgden. De band verkocht wereldwijd meer dan twintig miljoen albums.

Kerr heeft 'veel geleerd' uit de succesperiode in de jaren '80. "Ik denk dat het beter was geweest om af en toe een stapje terug te doen en rust te nemen. We hebben in die jaren teveel getoerd. We waren te eager", besluit de Schotse zanger.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen