Kies je favoriete radiostation

Dossiers

BB-Tanja bevallen van dochter

Shownieuws

'Big Brother'-Tanja is dinsdagochtend na een bevalling van ongeveer zeven uur moeder geworden van een dochter. Het meisje kwam omstreeks 11.15 uur ter wereld.

BB-Tanja bevallen van dochter

'Big Brother'-Tanja is dinsdagochtend na een bevalling van ongeveer zeven uur moeder geworden van een dochter, Joscelyn Savanna. Het meisje kwam om 11.18 uur ter wereld in het BB-huis in Aalsmeer. Het was een voorspoedige en snelle bevalling. De baby weegt ongeveer zes pond. Dat laat televisiezender Talpa weten. De 27-jarige Groningse kreeg de eerste weeën omstreeks 04.30 uur.

Begin vorige maand werd duidelijk dat Tanja moeder zou worden van een dochter. De bewoonster van het BB-huis had toen al een naam in gedachten voor de eerste Big Brother-baby: Lorena Savannah. Geesje, de moeder van Tanja, was bij de bevalling aanwezig.

Producent Endemol Nederland heeft een beperkte ontheffing gekregen voor het filmen van de baby. Een onbeperkte ontheffing, waar de producent om had gevraagd, werd door de Arbeidsinspectie afgewezen. De beperkte ontheffing geldt één keer per dag voor maximaal twee uur en voor maximaal acht dagen. Daarmee wordt voldaan aan de regels van de Arbeidstijdenwet.

De baby wordt volgens planning na de geboorte ondergebracht in een aparte kamer bij het Big Brother-huis. In deze kamer wordt niet gefilmd. Tanja krijgt vrije toegang tot de babykamer. Dat geldt ook voor een verzorgster van buiten het Big Brother-huis. Zij mag de baby onbeperkt bezoeken en meenemen naar buiten.

In het belang van de veiligheid, gezondheid en het welzijn van kinderen stelt de Arbeidstijdenwet regels aan het optreden van kinderen in onder meer tv-programma's. Het komt vaker voor dat op grond van deze regels een ontheffing wordt verleend. Voorbeelden uit het verleden zijn enkele documentaires, een serie en een reclamespotje.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen