Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Bevalling Tanja begonnen in Big Brother-huis

Shownieuws

De bevalling van Tanja in het BB-huis is begonnen. De weeën kwamen rond half vijf. Endemol Nederland heeft een beperkte ontheffing voor het filmen van de baby.

Bevalling Tanja begonnen in Big Brother-huis

De bevalling van Tanja in het Big Brother-huis is dinsdagochtend begonnen. De 27-jarige Groningse kreeg de eerste weeën omstreeks 04.30 uur, meldt de website van televisiezender Talpa.

Begin vorige maand werd duidelijk dat Tanja moeder wordt van een dochter. De zwangere bewoonster van het BB-huis heeft al een naam in gedachten voor de eerste Big Brother-baby: Lorena Savannah. Geesje, de moeder van Tanja, is bij de bevalling aanwezig.

Producent Endemol Nederland heeft een beperkte ontheffing gekregen voor het filmen van de baby. Een onbeperkte ontheffing, waar de producent om had gevraagd, werd door de Arbeidsinspectie afgewezen. De beperkte ontheffing geldt één keer per dag voor maximaal twee uur en voor maximaal acht dagen. Daarmee wordt voldaan aan de regels van de Arbeidstijdenwet.

De baby wordt na de geboorte in het tv-programma ondergebracht in een aparte kamer bij het Big Brother-huis. In deze kamer wordt niet gefilmd. Tanja krijgt vrije toegang tot de babykamer. Dat geldt ook voor een verzorgster van buiten het Big Brother-huis. Zij mag de baby onbeperkt bezoeken en meenemen naar buiten.

In het belang van de veiligheid, gezondheid en het welzijn van kinderen stelt de Arbeidstijdenwet regels aan het optreden van kinderen in onder meer tv-programma's. Het komt vaker voor dat op grond van deze regels een ontheffing wordt verleend. Voorbeelden uit het verleden zijn enkele documentaires, een serie en een reclamespotje.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen