Kies je favoriete radiostation

Dossiers

HenkJan Smits haalt uit naar 'Nix Factor'

Shownieuws

Idols-jurylid Smits haalt uit naar het programma 'De Nix Factor'. Smits vindt het 'makkelijk scoren' om een programma te bouwen rondom mensen die niets kunnen.

HenkJan Smits haalt uit naar 'Nix Factor'

Idols-jurylid HenkJan Smits haalt uit naar het tv-programma 'De Nix Factor'. Smits vindt het 'makkelijk scoren' om een programma te bouwen rondom 'mensen die niks kunnen', maar er vol van overtuigd zijn dat ze heel goed zijn.

Kandidaten die niet slecht genoeg zijn worden door de Nix Factor-jury doorverwezen naar Idols; de hele slechte mogen door naar een volgende ronde. "Ik begrijp die constructie niet. Ik vind het een beetje treurig", laat HenkJan dinsdag weten in De Telegraaf.

Smits vindt het 'nog erger' dat het programma een foutief beeld schetst van de platenindustrie. Volgens HenkJan kan niet iedereen, zoals het programma suggereert, een ster worden. "Het medium tv zorgt voor populariteit. Als die wordt omgezet in een plaatje dan zorgt tv indirect voor goede verkoopcijfers", legt HenkJan uit. "Maar met één hit ben je nog geen ster."

De eerste aflevering van het nieuwe Talpa-programma trok vorige week een half miljoen kijkers. Juryleden Daan van Rijnsbergen, Manuela Kemp en Jeroen van de Boom zijn op zoek naar de slechtste artiesten van Nederland. Ze moeten heel slecht zingen en mogen ook geen uitstraling hebben.

De slechtste kandidaten worden onder handen genomen door drie producers: Rob Bolland, Tjeerd Oosterhuis en Emile Hartkamp. De uitdaging voor deze heren is om een ster te maken van deze door de jury geselecteerde non-artiesten.

HenkJan snapt niet dat de producers meewerken aan een programma dat de muziekindustrie belachelijk zou maken. "Ik als muziekfreak vind dat een zeer kwalijke zaak."

De tweede aflevering van 'De Nix Factor' is dinsdagavond te zien bij Talpa. Het derde seizoen van 'Idols' met Smits start zaterdag bij RTL 4.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen