Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'The constant gardener' verandert leven Rachel Weisz

Shownieuws

De opnamen van 'The constant gardener', de nieuwste film van actrice Rachel Weisz, hebben haar leven veranderd. Ze heeft nog nooit zoveel armoede gezien.

De opnamen van 'The constant gardener', de nieuwste film van actrice Rachel Weisz, hebben haar leven veranderd. De Britse actrice heeft nog nooit zoveel armoede gezien. De film is opgenomen in Kenia. "Die kinderen daar hebben niets, maar toch zo'n spirituele rijkdom. En ze zijn zo vrij", vertelt Weisz in een interview met Mikrogids. "Het is zo bizar dat je hier langs een winkel loopt, een mooie dure tas ziet en dan ook echt denkt dat je gelukkiger zult zijn als je die hebt."

Na de opnamen is 'The constant gardener trust' opgezet, als tegenprestatie voor het gebruik van de filmlocatie. Er is al een school en brug gebouwd. Ook is er gezorgd voor douches en stromend water. "Kijk, je kunt kinderen adopteren, zoals Angelina Jolie, maar ik heb hiervoor gekozen", zegt Weisz, die in New York woont omdat ze daar 'echte mensen tegenkomt' en geen 'dames met valse borsten en opgespoten lippen'.

'The constant gardener' film is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van John le Carré. De 34-jarige Weisz kruipt in de huid van Tessa Quayle, een activiste die in Kenia een complot op het spoor is. Ze wordt twee minuten na het begin van de film vermoord. Na deze moord gaat haar man, gespeeld door Ralph Fiennes, op zoek naar de moordenaars.

Rachel Weisz was eerder te zien in 'The mummy' en 'The mummy returns'. Ook stond ze naast Hugh Grant in 'About a boy'. 'The constant gardener' draait vanaf donderdag in de Nederlandse bioscopen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen