Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Voorstelling Lenette van Dongen uit nood geboren

Shownieuws

De nieuwe theatervoorstelling 'Rafels' van Lenette van Dongen is min of meer uit nood geboren. Zij staat nu in het theater met een muzikale theatervoorstelling.

Voorstelling Lenette van Dongen uit nood geboren

De nieuwe theatervoorstelling 'Rafels' van Lenette van Dongen is min of meer uit nood geboren. Na tien jaar van programma's met conferences brengt ze nu een muzikale theatervoorstelling. "Na de dood van mijn vader ontstond die humor gewoon niet", vertelt de cabaretière in BS-magazine. "Als er verdriet zit, is grappen bedenken zoiets ingewikkelds."

Van Dongen had al eerder het idee om eens samen met haar 'muzikale leider' Martijn Breebaart een soort 'best-of concert' te doen van de nummers die in haar cabaretvoorstellingen te horen waren. Breebaart moest echter afhaken, waardoor de cabaretière het idee in eerste instantie van de baan veegde. Na de dood van haar vader vatte Lenette opnieuw het plan op voor een muzikaal programma. Hieruit ontstond de theatervoorstelling 'Rafels'.

Van Dongen zegt dat 'in de show de harde lach even ondergeschikt is aan tederheid en subtiliteit'. "Niet iedereen begrijpt dat, een mevrouw riep dat zij 'die leuke vlotte meid van de eerste voorstellingen' wilde." Van Dongen reageerde hierop dat 'ze nu 46 is en de vrouw haar niet kan vragen om 34 te blijven'. "Het is erg sneu als je wat thematiek betreft niet met je leeftijd meegroeit. Ik moet maken wat ik moet maken", zegt de cabaretière.

'Rafels' is sinds eind september door het hele land te zien.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen