Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nederlandse kinderfilms in Duitse bioscopen

Shownieuws

De Nederlandse kinderfilms 'Lepel' en 'Erik of het klein insectenboek' worden in Duitsland uitgebracht. De Duitse première van 'Lepel' vindt donderdag plaats.

Nederlandse kinderfilms in Duitse bioscopen

De Nederlandse kinderfilm 'Lepel' van regisseur Willem van de Sande Bakhuyzen wordt in Duitsland uitgebracht. Ook 'Erik of het klein insectenboek' van regisseur Gidi van Liempd zal te zien zijn in de Duitse bioscopen.

De Duitse première van 'Lepel' vindt donderdag plaats. De Nederlandse première van de film, naar een scenario van Mieke de Jong, was op 2 februari dit jaar. 'Lepel' vertelt het moderne sprookje over een 9-jarige jongen, die zijn vader en moeder is kwijtgeraakt. Onder meer Loes Luca, Barry Atsma en Carice van Houten spelen een rol in de film.

'Erik of het klein insectenboek', met als internationale titel 'Eric in the land of insects', beleeft in januari volgend jaar de première in Duitsland. De Nederlandse première was afgelopen december. Het scenario, waarin Erik avonturen beleeft in insectenland, is gebaseerd op een verhaal van schrijver Godfried Bomans. Georgina Verbaan en Johnny de Mol zijn te zien als insecten in de film.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen