Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Clint Eastwood verfilmt slag om Iwo Jima

Shownieuws

Eastwood gaat het boek 'Flags of our fathers' verfilmen. De film over Amerikaanse mariniers in de slag om het eiland Iwo Jima.

Clint Eastwood verfilmt slag om Iwo Jima

Clint Eastwood gaat de bestseller 'Flags of our fathers' van James Bradley verfilmen. De film vertelt het verhaal van een groep Amerikaanse mariniers in de slag tegen de Japanners om het eiland Iwo Jima in de Tweede Wereldoorlog. De acteur en regisseur is ook begonnen met de voorbereidingen voor een tweede film over de slag, die het verhaal vertelt vanuit Japans perspectief. De werktitel van deze laatste film is 'Lambs before the wind'.

De strijd om Iwo Jima tussen de Amerikanen en de Japanners vond in februari en maart van 1945 plaats. Bijna zevenduizend Amerikanen en ongeveer twintigduizend Japanners vonden de dood op het eilandje in de Stille Zuidzee. De Amerikanen wonnen de strijd met het hijsen van de 'stars and stripes' op Mount Suribachi, een niet-werkende vulkaan op het eiland. Dit beeld werd later in een monument vereeuwigd.

De 75-jarige Eastwood vind het moeilijk om uit te leggen waarom hij de slag wil verfilmen. "Soms heb je een gevoel over iets. Je hebt het voorgevoel dat er iets goeds uitkomt. Hier moet je op vertrouwen", zei de regisseur tegen Time Magazine.

Paul Haggis schreef het script voor 'Flags of our fathers'. Haggis en Eastwood werkten ook samen voor 'Million dollar baby'. Eastwood sleepte voor die film een Oscar in de wacht in de categorie 'beste regisseur'. Het script van 'Lambs before the wind' werd geschreven door de Japans-Amerikaanse Iris Yamashita.

De films worden in de herfst van volgend jaar in de bioscopen verwacht.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen