Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Oliver Stone gaat mee in politieke thriller

Shownieuws

Oscar-winnaar Oliver Stone gaat 'Son of the morning star' regisseren, een politieke thriller over de in VS legendarische legerofficier George Armstrong.

Oliver Stone gaat mee in politieke thriller

Oscar-winnaar Oliver Stone gaat 'Son of the morning star' regisseren, een politieke thriller over de in de VS legendarische legerofficier George Armstrong. Het project volgt Armstrong in zijn strijd tegen de Plains indianen, een stam uit Midden-Amerika, in 1876. Volgens het Amerikaanse magazine Variety moet Stone met het 'patriottische project' oppassen voor zijn reputatie als controversiële filmmaker.

'Son of the morning star' is gebaseerd op het gelijknamige boek van Evan Connell. Eerder werd het verhaal verfilmd als miniserie met Gary Cole en Rosanna Arquette in de hoofdrol. Variety schrijft dat de film in tegenstelling tot de serie een politieke thriller wordt en geen western, zoals het verhaal eigenlijk bedoeld is.

Stone won in 1989 een Oscar voor beste regie voor 'Born on the fourth of july', met Tom Cruise in de hoofdrol. Hij is bekend vanwege spraakmakende films als 'JFK' en 'Natural born killers'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen