Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Fatboy Slim maakt musical over Imelda Marcos

Shownieuws

Dj Fatboy Slim en 'Talking heads'-zanger David Byrne schrijven aan een musical over voormalig presidentsvrouw en schoenenverzamelaarster Imelda Marcos.

Fatboy Slim maakt musical over Imelda Marcos

Dj Fatboy Slim en 'Talking heads'-zanger David Byrne werken aan een musical over Imelda Marcos, de vrouw van de oud-president van de Filippijnen en schoenenverzamelaarster. De musical gaat 'Here lies love' heten en richt zich op Marcos' voorliefde voor muziek en het nachtleven. De première vindt in maart volgend jaar plaats op het Adelaide-festival in Australië.

Imelda Marcos werd midden jaren negentig door de rechter schuldig bevonden aan corruptie maar in hoger beroep vrijgesproken. Samen met haar man, voormalig president Ferdinand Marcos, zou ze het land tussen 1968 en 1986 economisch hebben geplunderd. Toch is Imelda nog het meest bekend vanwege haar enorme schoenenverzameling. De duizenden schoenen, het precieze aantal is niet bekend, staan symbool voor de zelfverrijking van het echtpaar Marcos.

Een woordvoerster van het Adelaide-festival zegt over Marcos: "Ze hield van het nachtleven, vooral van Studio 54 in New York. Haar leven was een onophoudelijk feest, waarin politici, wapenhandelaars, kunstenaars, muzikanten en de rest van de internationale jetset een hoofdrol speelden." Volgens de makers wordt 'Here lies love' een 'multimediaal spektakel'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen