Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Joris Lutz in musical 'TiTaTovenaar'

Shownieuws

Joris Lutz is vanaf 19 november te zien in de musical 'TiTaTovenaar' in het Efteling Theater. "Ik sprong een gat in de lucht", vertelt Lutz.

Joris Lutz is vanaf 19 november te zien in de musical 'TiTaTovenaar' in het Efteling Theater. "Ik sprong een gat in de lucht, omdat ik de musical al min of meer uit mijn hoofd had gezet. Nadat ik van de productie TiTaTovenaar hoorde, heb ik contact gezocht met producent V&V Entertainment", vertelt Lutz. "De rollen bleken helaas verdeeld. Totdat er alsnog een telefoontje kwam."

De 40-jarige Lutz, bekend van 'Dancing with the stars' en de komedieserie 'Ha die pa', vervangt de acteur Sander-Jan Klerk. Klerk moest vanwege een rugblessure afscheid nemen van de productie. "Het is natuurlijk jammer voor Sander-Jan, maar deze kans kan ik niet aan me voorbij laten gaan. Ik maak nu mijn officiële musicaldebuut in de magische wereld van TiTaTovenaar. Vanaf maandag ga ik me volledig storten op de rol Tom de Tuinman", zegt Lutz. "Het is een komische rol, waarbij het leuke is dat ik die kan neerzetten omdat Tom niet bestond in de televisieserie."

Het karakter Tom de Tuinman sluit in het verhaal vriendschap met tovenaarsdochter Tika en tovenaarsleerling Kwark. Samen beleven zij een avontuur wanneer ze vanuit het luchtkasteel afdalen naar het Grobbedal. De rol van TiTaTovenaar wordt gespeeld door Erik Brey en Manon Novak vertolkt de rol van tovenaarsdochter Tika. Rop Verheijen, bekend van de soap 'GTST' speelt de rol van tovenaarsleerling Kwark.

De oorspronkelijke serie 'TiTaTovenaar' staat in de ogen van Lutz voor een 'wonderlijke wereld'. "Ik denk dat het voor heel veel mensen iets herkenbaars heeft. Bovendien is de magie en het wonderlijke iets van alle tijden. Ik ondervind dat nu ook met het voorlezen aan mijn zoon. Ik weet zeker dat we met de musical het gevoel van die wondere wereld zullen oproepen"

De musical is vanaf 19 november 2005 te zien in het Efteling Theater.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen