Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Imago boeren positiever door 'Boer zoekt vrouw'

Shownieuws

Het imago van boeren is positiever geworden door het televisieprogramma 'Boer zoekt vrouw'. Dat vindt boerenzoon en VVD-Tweede-Kamerlid Gert-Jan Oplaat.

Het imago van boeren is positiever geworden door het televisieprogramma 'Boer zoekt vrouw'. Dat vindt boerenzoon en VVD-Tweede-Kamerlid Gert-Jan Oplaat. "Ik denk dat het heel inzichtelijk heeft gemaakt hoe het er in het boerenleven werkelijk aan toegaat", zegt hij zondag in de speciale uitzending 'Boer zocht vrouw'.

In deze aflevering wordt op het programma teruggeblikt door mensen uit de landbouw, politiek, pers en televisie. Het gaat onder anderen om actrice en boerendochter Lieke van Lexmond, Privé-hoofdredacteur Evert Santegoeds en journalist Willy Oosterhuis.

Oplaat laat weten eerder bang te zijn geweest dat de boeren in het programma zouden worden neergezet 'als een stelletje achtergebleven mensen op het platteland die geen vrouw kunnen vinden'. Dat bleek niet het geval. Drie miljoen kijkers volgden de zoektocht van de boeren Piet, Joris, Peter, Hans en Teus naar de ideale boerin.

'Boer zoekt vrouw' is genomineerd voor een Televizier Ring, de prijs voor het beste televisieprogramma van het afgelopen jaar. Of het programma wint, wordt volgende week vrijdag bekend.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen