Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Eenmalige terugkeer 'Stuif-es-in'

Shownieuws

'Stuif-es-in' keert op 5 december voor één keer terug op tv. Onder de titel 'Stuif-es-Sint' presenteert Jochem van Gelder een verrassingsshow voor Sinterklaas.

Het jeugdprogramma 'Stuif-es-in' keert op 5 december voor één keer terug op de Nederlandse televisie. Onder de titel 'Stuif-es-Sint' presenteert Jochem van Gelder een verrassingsshow voor Sinterklaas. Kinderen tussen 4 en 12 jaar kunnen de sint in de studio verrassen met zang, dans, muziek, theater en acrobatiek. Ook feliciteren bekende Nederlanders Sint-Nicolaas in de uitzending met zijn verjaardag.

Van Gelder ziet het programma enthousiast tegemoet. "Dit is voor mij het ultieme programma om te presenteren", vertelt de presentator. "Het is een cadeau, het mooiste dat de NCRV me kan geven." De 42-jarige presentator deed zelf ooit mee aan het programma in de jaren '70 en '80. In 1979 nam Van Gelder voor het programma uit handen van Ria Bremer 'De gouden stuiver' in ontvangst, de prijs voor het beste kinderprogramma.

Net als in de originele uitzendingen, die tussen 1968 en 1985 te zien waren bij de Avro, kunnen kinderen dit jaar een zelfgemaakt kunstwerk opsturen. De werkjes worden net als toen in de studio aan een 'balk' opgehangen en kunnen de kinderen een prijs opleveren.

Verder komen oma's pepernoten bakken in de keuken en een zwarte pietenband begeleidt de kinderacts. Ook zijn er gastoptredens en zingt Jochem van Gelder nummers van zijn Sinterklaas-cd.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen