Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Marlene Dietrich hield niet van seks'

Shownieuws

Actrice Marlene Dietrich had een hekel aan seks en was schizofreen. Dat zegt haar 81-jarige dochter Maria Riva in haar boek 'Mijn moeder Marlene'.

Actrice Marlene Dietrich had een hekel aan seks en was schizofreen. Dat zegt haar 81-jarige dochter Maria Riva. In haar boek 'Mijn moeder Marlene' zegt ze medelijden te hebben met de mannen die verliefd waren op haar moeder, 'omdat ze een aversie had tegen seks en een onberekenbare en afstandelijke persoonlijkheid had'.

Marlene Dietrich trad in de jaren '20 van de vorige eeuw op als cabaretière in Berlijn en speelde in verschillende Duitse films, waaronder 'Tragödie der Liebe' (1923) en 'Madame wünscht keine Kinder' (1926). De actrice viel op bij Amerikaanse filmproducenten en vertrok in 1930 naar Hollywood. In 1937 nam ze het Amerikaanse staatsburgerschap aan.

Dietrich was een van de meest opvallende anti-nazibannelingen in Hollywood in de jaren '30 en '40. In Duitsland werd Dietrich gezien als een verrader, toen ze tijdens de Tweede Wereldoorlog naar het front reisde om de Amerikaanse troepen te vermaken.

De naam van Dietrich werd in 1998 in ere hersteld. In Berlijn is een plein naar de actrice vernoemd. Dit plein is de locatie van het jaarlijks filmfestival in Berlijn in februari. Marlene verwierf grote bekendheid met films als 'Der blaue Engel' uit 1930 en 'Around the world in eighty days' uit 1956. In mei 1992 stierf ze in haar woonplaats Parijs op 90-jarige leeftijd.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen