Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Kerry Norton fan van Mike van Diem

Shownieuws

De Britse zangeres en actrice Kerry Norton wil 'graag' nog eens een film maken met de Nederlandse regisseur Mike van Diem ('Karakter', 1997).

De Britse zangeres en actrice Kerry Norton wil 'graag' nog eens een film maken met de Nederlandse regisseur Mike van Diem. Norton dankt haar muzikale doorbraak indirect aan de regisseur, die een Oscar won voor de regie van de film 'Karakter' (1997). Hij vroeg haar voor een reclamespotje van een bekend biermerk. In de commercial zingt Norton het liedje 'Everlasting love', dat inmiddels op cd is verschenen.

De actrice deed in Londen auditie voor het reclamespotje en werd uitgekozen. De Nederlandse producer Tom Peters zag de commercial met Kerry en was meteen onder de indruk van haar zangtalent en uiterlijke vertoning. Hij heeft contact opgenomen met Norton en daaruit is de cd 'Young heart' voortgekomen.

Op het album staan covers die in een nieuw jasje zijn gestoken. De stijl van de nummers is jazzy. De zangeres had zelf invloed op de keuze van de nummers op de cd. Haar favoriete liedje op het album is 'And I love you so' van Don McLean. "Ik zing het nummer al sinds ik klein ben met een borstel als microfoon voor de spiegel", zegt Kerry tegen Novum Nieuws.

Glenn Corneille, die onlangs omkwam bij een auto-ongeluk, verzorgde de arrangementen voor de cd. De actrice was 'zeer geschokt' toen zij van zijn overlijden hoorde. "Ik vond hem een fantastische en zeer talentvolle man."

Norton had op 17-jarige leeftijd haar eerste deal met een platenmaatschappij, waarvoor ze een single opnam. Haar zangcarrière kwam echter niet van de grond. "De plaat werd geen hit, omdat de muziek te Kylie Minogue-achtig was", verklaart Kerry. De zangeres richtte zich daarna voornamelijk op een carrière als actrice. "Ik was altijd wanhopig op zoek naar een rol in een film", zegt ze. Toen ze zwanger werd, moest ze haar loopbaan tijdelijk opgeven.

De 32-jarige zangeres heeft inmiddels drie kinderen met haar man Jamie Bamber en geniet ervan om moeder te zijn. Toch kriebelde het bij Kerry om weer aan het werk te gaan. Met de release van haar cd komt naar eigen zeggen een droom uit. "Zo zie je maar: als je niet wanhopig op zoek bent, komt alles vanzelf op je pad."

Kerry weet nog niet of er een volgend album komt. "Eerst moeten we het succes van de cd 'Young heart' afwachten en dan zien we wel weer verder." Het album kwam vorige week binnen op de 32e plaats van de Mega Album Top 100.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen