Kies je favoriete radiostation

Dossiers

James Blunt geeft concert in Nederland

Shownieuws

James Blunt, die een hit heeft met het nummer 'You're beautiful' geeft op 30 januari een concert in Nederland.

James Blunt, die een hit heeft met het nummer 'You're beautiful' geeft op 30 januari een concert in Nederland. De Britse singer/songwriter omschrijft zelf zijn live-shows als een mix van de Eagles en Fleetwood Mac, met een beetje van Bob Dylan. Daarnaast ziet hij overeenkomsten tussen zichzelf en Lou Reed, Neil Young en Paul Simon.

De muzikant heeft het album 'Beck to Bedlam', waar ook de hitsingle opstaat, opgenomen in Los Angeles. Daar werkte hij samen met producer Tom Rothrock (Elton John en Elliott Smith). De plaat nam hij op in de studio van de voormalige zangeres van de 4 Non Blondes Linda Perry, die eerder hits schreef en produceerde voor onder anderen Pink, Courtney Love en Christina Aguilera.

Linda Perry zag Blunt tijdens een optreden en direct na de show bood ze hem een contract aan. Blunt noemt de invloed van Perry 'enorm', omdat ze in hem geloofde en ervoor heeft gezorgd dat hij een platencontract kreeg. Artistiek en creatief heeft Perry bewust geen stempel op Blunt gedrukt. "Ze wilde dat ik ging doen wat ik wilde doen. Maar ze is meer dan alleen een grote naam op het album, zonder haar zou dit album zoals het nu is niet bestaan."

Blunt verkocht van zijn debuutalbum 'Beck to Bedlam' meer dan 50 duizend exemplaren.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen