Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Freek de Jonge in het museum

Shownieuws

Freek de Jonge wordt onderdeel van een tentoonstelling in het Groninger Museum. "Er wordt een decor gebouwd en daarin vindt de performance van Freek plaats".

Freek de Jonge wordt onderdeel van een tentoonstelling in het Groninger Museum. "Er wordt een speciaal decor gebouwd en daarin vindt de performance van Freek plaats", zegt Josee Selbach, woordvoerder van het museum. "Inhoudelijk is er verder niets bekend, daar zijn we druk mee bezig."

Dit plan, waarvoor de cabaretier enkele maanden in Groningen gaat wonen, is bedacht door de directeur van het museum Kees van Twist en De Jonge zelf. "De tentoonstelling vindt pas over twee jaar plaats", zegt Selbach. "Maar het is nog niet duidelijk wanneer precies."

De Jonge is vanaf 28 oktober op televisie te zien met zijn nieuwe programma '(Freek) kortgehouden'. Het programma bevat elke week acht filmpjes van drie minuten. Die filmpjes beslaan één van de vaste thema's: Geloof, geschiedenis, helden, sport, gossip, natuur, steden en kunst.

De reeks bestaat uit tachtig filmpjes. De Jonge wil in zijn programma jong talent een kans bieden en daarom roept hij jonge regisseurs en vormgevers op om hun versie in te sturen van het item 'Ik wou er een einde aan maken'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen