Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Joop Doderer begraven in Amsterdam

Shownieuws

Joop Doderer, de acteur die jarenlang de rol van zwerver Swiebertje vertolkte, is donderdag in Amsterdam begraven. Riek Schagen (Saartje) was daarbij aanwezig.

Joop Doderer, de acteur die jarenlang de rol van zwerver Swiebertje vertolkte, is donderdag in Amsterdam begraven. De plechtigheid vond plaats op begraafplaats Zorgvlied aan de Amstel.

Bij de begrafenis van de acteur was zijn vroegere tegenspeelster Riek Schagen aanwezig. Zij speelde in de televisieserie de rol van huishoudster Saartje. Piet Ekel, in de serie Malle Pietje, kon er wegens ziekte niet bij zijn, meldt RTV Noord-Holland.

Doderer overleed vorige week donderdag op 84-jarige leeftijd aan de gevolgen van een hartinfarct. Hij speelde de rol van Swiebertje van 1955 tot 1975. De gelijknamige serie was zowel op televisie als op toneel te zien. Televisiekijkers riepen Swiebertje vier jaar geleden uit tot de beste televisieserie sinds 1951.

Doderer werd in 1953 ontdekt door Wim Sonneveld. Met het optreden in Sonnevelds gezelschap kreeg hij landelijke bekendheid. Na 1975 speelde Doderer nog in verschillende andere series, als 'De kip en het ei' en 'Een fijn span'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen