Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Argentijnse onderscheiding voor Carel Kraayenhof

Shownieuws

Bandoneonist Carel Kraayenhof krijgt op 29 november in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires een onderscheiding van de Argentijnse regering.

Bandoneonist Carel Kraayenhof krijgt op 29 november in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires een onderscheiding van de Argentijnse regering. Hij krijgt het eerbetoon voor wat hij de laatste twintig jaar wereldwijd voor de Argentijnse tangocultuur heeft betekend. De onderscheiding wordt voor het eerst uitgereikt aan een persoon die niet uit Argentinië afkomstig is.

Kraayenhof werd in Nederland bekend door zijn vertolking van de compositie 'Adios nonino', tijdens het huwelijk van prins Willem-Alexander en prinses Máxima in 2002. De muzikant en zijn eigen tango-orkest 'Sexteto Canyengue' zijn de week voor de uitreiking aanwezig in de Argentijnse stad om diverse concerten te geven. Op 2 december is er een speciale hommageavond voor de grondlegger van het orkest, Osvaldo Pugliese. Hij was de eerste bandoneonist in de wereld. Op deze datum is het precies honderd jaar geleden dat Pugliese werd geboren. Kraayenhof schreef voor hem het nummer ''Un tornillo en la máquina tanguera'.

De 47-jarige Kraayenhof viert dit jaar zijn 20-jarig jubileum. Hij presenteert meteen na terugkomst uit Argentinië zijn boek 'Het leven in drie minuten', Carel Kraayenhof 20 jaar tango'. Het boek bevat een overzicht van twintig jaar pionierswerk in de tango overal ter wereld. Het staat vol met anekdotes en foto's.

In januari brengt Carel een nieuwe cd uit met muziek van de componist Ennio Morricone. In maart start hij met zijn orkest de nieuwe theatershow 'Tango heroes'. Via nieuwe composities vertelt hij in de show over twintig roerige jaren, zwervend over de hele wereld, concerten gevend van Alaska tot Maleisië en over zijn ontmoetingen met zijn tangohelden. In de nieuwe nummers keert hij terug naar zijn roots in de tango van Buenos Aires en de Urugayaanse hoofdstad Montevideo.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen