Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Genomineerden Filmprijs van de Stad Utrecht bekend

Shownieuws

Burgemeester Brouwer van Utrecht maakte tijdens de openingsavond van het Nederlands Film Festival de genomineerden voor de Filmprijs van de Stad Utrecht bekend.

- Burgemeester Annie Brouwer van Utrecht heeft woensdag tijdens de openingsavond van het Nederlands Film Festival de genomineerden bekendgemaakt voor de Filmprijs van de Stad Utrecht. "De jury heeft de meest pakkende juweeltjes genomineerd', zei Brouwer. De winnaar wordt volgende week vrijdag bekendgemaakt tijdens het Gala van de Nederlandse Film.

De kanshebbers voor de prijs zijn 'Communekind' van Maroesja Perizonius, 'Teddy' van André Bergs en 'An appartment in Beirut' van Renate Zentschnig. De Filmprijs van de Stad Utrecht bestaat uit een penning en een geldbedrag van vijfduizend euro.

De films worden beoordeeld door een jury, die bestaat uit aan Utrecht gebonden deskundigen op filmgebied. Dit jaar wordt de winnaar gekozen door regisseur Robert Jan Westdijk, filmproducent Hanneke Niens en documentairemaker en filmjournalist Annelotte Verhaagen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen