Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Stereophonics promoten album in Amsterdam

Shownieuws

De Britse band Stereophonics heeft woensdagavond in zijn 'Language. Sex. Violence. Other? Tour 2005' een concert gegeven in Amsterdam.

De Britse band Stereophonics heeft woensdagavond in zijn 'Language. Sex. Violence. Other? Tour 2005' een concert gegeven in Amsterdam. De tournee dient ter promotie van het vijfde album van de band uit Wales. De band met frontman Kelly Jones trapte het optreden in de Heineken Music Hall af met 'Superman', het eerste nummer van de nieuwe cd.

Het album kwam dit jaar in de Engelse charts binnen op de eerste plaats. Met de cd verdiende de band een nominatie voor de MTV European Music Awards 2005. In de categorie 'Best UK & Ireland Act' strijdt de band om de titel met onder meer Coldplay en Gorillaz. De awardshow vindt op 3 november plaats in de Portugese hoofdstad Lissabon.

De bandleden Kelly Jones, Richard Jones en Stuart Cable brachten in 1997 hun eerste album 'Tragic love bone' uit. In 1998 werden ze uitgeroepen tot beste nieuwkomer tijdens de Brit Awards. De derde cd van de Stereophonics, 'Just enough education to perform', bereikte in 2001 in Nederland de gouden status.

In september 2003 werd Stuart ontslagen en vervangen door ex-Black Crowes-drummer Steve Gorman. Hij werd in december vervangen door de Argentijnse drummer Javier Weyler.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen