Kies je favoriete radiostation

Dossiers

De andere kant van Ben Cramer

Shownieuws

Uit handen van zangeres Do heeft Ben Cramer dinsdag in een restaurant in Baarn het eerste exemplaar overhandigd gekregen van zijn nieuwe album 'De andere kant'.

Ben Cramer heeft dinsdagmiddag uit handen van zangeres Do in een restaurant in Baarn het eerste exemplaar overhandigd gekregen van zijn nieuwe album 'De andere kant'. Ben reikte zelf ook een exemplaar uit aan zijn ontdekker Annie de Reuver en aan Eddy Christiani, de vertolker van het lied 'Zonnig Madeira', een van de stukken op het album. Ook zanger Lee Towers en zangeres Laura Fygi waren aanwezig in Baarn.

De ouders van de overleden muzikant Glen Corneille kregen ook een exemplaar van het album in handen. De arrangementen en de productie van het album waren in handen van Glenn Corneille, die eind augustus op 35-jarige leeftijd overleed na een verkeersongeval. Na de ontvangst van het eerste exemplaar van het album op de presentatie, wilde Cramer over Corneille praten. De zanger kreeg een brok in zijn keel toen hij over Glenn begon. "Het zit me nog heel erg diep, maar ik denk dat Glenn vanuit zijn roze wolk toekijkt. Het zonnetje schijn prachtig. Ik denk dat hij erg tevreden is."

De zanger vindt het nog altijd moeilijk om te gaan met de dood van Corneille. "Hij belde me op een zaterdag in augustus met de mededeling: "De laatste track is ingespeeld, 't is te gek geworden", vertelt Ben. "Hij had er lol in en dat was goed te horen. "We zingen dinsdag in, tot dan", zei hij. Inzingen deed ik, maar zonder hem. Zoals hij plotseling in mijn leven kwam, zo plotseling was hij ook verdwenen."

Volgens de zanger heeft hij veel gelachen met Glenn, met af en toe 'een botsing'. Corneille veranderde volgens Cramer zijn zangstijl. "Ik heb gezongen zonder mijn bekende lange uithalen, met ingehouden volume, ingetogen en soms hier en daar een grapje", aldus Ben. "Glenn liet me een fantastische muzikale erfenis na, waarvoor ik hem zo dankbaar ben."

Het album bevat Nederlandse hits uit de jaren '40, '50 en '60, door Ben in een 'fris' en 'persoonlijk' jasje gestoken. Het idee daarvoor ontstond nadat artiesten als Rod Stewart en Robbie Williams met veel succes albums uitbrachten met repertoire uit het American Songbook. "Ik heb gekozen voor het Nederlandse Songbook, aangezien daar ook schitterende nummers in staan", legt de 58-jarige zanger uit. "Die kun je scharen onder óns cultureel erfgoed." Op het album staan volgens Ben 'juweeltjes' van componisten en tekstdichters, onder wie Annie M.G. Schmidt, Frans Halsema en Pierre Kartner.

Naast Nederlandse evergreens als 'Een beetje', 'Voor haar' en 'Diep in mijn hart' heeft Cramer ook een zes minuten durende versie opgenomen van zijn oude hit 'De clown' uit 1971. De zanger is nooit tevreden geweest over de 'feest'-versie die destijds een grote hit werd. Het nummer is nu opgenomen in een 'mooie, rustige' versie.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen