Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Na 36 jaar weer hit voor Liesbeth en Ramses

Shownieuws

Liesbeth List en Ramses Shaffy staan 36 jaar na hun laatste hit weer in de top-tien met een nieuwe opname van het nummer 'Laat me'

Liesbeth List en Ramses Shaffy staan 36 jaar na hun laatste hit weer in de top-tien van de Mega Top 100. Met de popgroep Alderliefste nam het duo een nieuwe bewerking op van het oude Shaffy-nummer 'Laat me'. Het nummer kwam vorige week binnen op de zestiende plaats en stijgt deze week naar de negende plaats. Met het nummer 'Pastorale' op de derde plaats haalden Shaffy en List in 1969 voor het laatst de top van de hitparade.

Het poptrio Alderliefste vroeg Liesbeth en Ramses samen Shaffy's hit op te nemen. Voor de gelegenheid zingt Liesbeth hierin enkele zinnen in het Frans. Shaffy legde eerder uit dat het nummer van oorsprong Franstalig is. "Het nummer heet 'Vivre' en dat klinkt net zo heerlijk als 'Laat me'. Er zit zoveel expressie in het nummer", vertelde de 72-jarige zanger in een interview met RTL Boulevard. De zanger is 'tevreden' over de nieuwe opname met Alderliefste. "Er was een hele goede sfeer tijdens de opnamen met deze mensen."

Alderliefste werd in 1993 opgericht door de Amsterdamse arts Gerard Alderliefste. De groep bestaat verder uit Luc de Bruin (drums en zang) en Arnd Broeke (bas en zang). Volgens de Bruin was het 'geweldig' om met Shaffy samen te werken. "Ondanks zijn leeftijd en fysieke toestand ging dat prima", vertelt hij in een interview met De Telegraaf. "Wat een fantastische kerel."

Het trio werd na enkele geflopte singles bekend dankzij de deelname in 2000 aan de voorronden van het Nationaal Songfestival. Het bekende componisten-duo Jochem Fluitsma en Eric van Tijn schreef voor deze gelegenheid het liedje 'Evenwicht'. In 2003 bracht de groep zijn eerste album uit, het Franstalige 'Je maintiendrai'. Met dit album werd deze zomer een campingtournee gedaan in Frankrijk. Een tweede Franstalig album staat op de planning.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen