Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Villa Achterwerk' ziet film wel zitten

Shownieuws

De makers van Villa Achterwerk zijn bezig met een film over het programma. "Er is inmiddels een synopsis geschreven en we zijn benaderd door een filmproducent."

De makers van Villa Achterwerk zijn bezig met een film over het programma. "Er is inmiddels een synopsis geschreven en we zijn benaderd door een filmproducent. De VPRO staat er positief tegenover, we kunnen zo van start", zegt regisseur Ben van der Meijden in KRO's Mikro Gids. "Het is voor mij een logisch gevolg dat er een film komt."

Villa Achterwerk is het jeugdblok van de VPRO. Een vast onderdeel binnen het programma wordt ingenomen door Roos en de mannen Van Rossum en Van Oorschot.

Acteur Theo Schouwerwou, die Van Oorschot speelt, ziet een familiefilm als de kroon op tien jaar werk. Schouwerwou denkt dat het een 'hartstikke leuke film' kan worden als niet te veel concessies worden gedaan aan de stijl en de losheid van het programma. "Als je kijkt naar Misdaad Gezocht zijn dat eigenlijk al minifilmpjes", verklaart de acteur.

Ook Raymond Spannet, Van Rossum in de serie, ziet de film als een leuke afsluiter van 'tien jaar Roos en de mannen'. "Het is leuk om grote plannen uit te werken. Het gevaar is dat we het te mooi willen maken, de precisie van film is misschien fnuikend. Maar we hebben genoeg ervaring om dat te voorkomen."

Het trio Roos, Van Rossum en Van Oorschot , dat het programma aanvankelijk presenteerde vanuit Villa Hotel en momenteel vanuit Villa Studio, viert dit jaar het tienjarig bestaan. Vorig jaar vierde Villa Achterwerk het twintigjarig jubileum.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen