Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Herman van Veen geëerd door Utrechters

Shownieuws

Utrechtse artiesten, onder wie Claudia de Breij en de band VanKatoen, brengen een eerbetoon op cd aan hun 60-jarige stadsgenoot Herman van Veen.

Utrechtse artiesten, onder wie cabaretier Claudia de Breij en de band VanKatoen, brengen een eerbetoon op cd aan hun stadsgenoot Herman van Veen. 'We hebben maar een paar minuten tijd - Een hommage aan Herman van Veen' bevat zestien nummers van Utrechtse acts, die de nummers op eigen wijze vertolken.

De Utrechtse artiesten kozen nummers als 'Opzij', 'Zo vrolijk' en 'Hilversum III'. Daarnaast zijn liedjes uit het muziektheaterstuk 'Alfred Jodocus Kwak' op de cd te vinden. Ook Jiggy Djé van de Amersfoortse rapgroep D.A.C, de gothic metalband Orphanage en Nobody Beats The Drum hebben een nummer gemaakt voor het album.

De cd wordt op 8 november gepresenteerd tijdens een avondvullend programma in de Utrechtse poptempel Tivoli. De dit jaar 60 jaar geworden Van Veen neemt daar het album officieel in ontvangst. De artiesten die hun medewerking hebben verleend aan de cd brengen deze avond hun nummer ten gehore.

Het hommagealbum is vanaf woensdag te bestellen via de website van Utracks, de radiotak van initiatiefnemer 3VOOR12/Utrecht. Het twaalf euro kostende album verschijnt in een gelimiteerde oplage van vijfhonderd exemplaren. De opbrengsten van de cd gaan naar de muziekschool José de la Cruz Mena in León (Nicaragua), de zusterstad van Utrecht.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen