Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Chris Rea neemt afscheid

Shownieuws

Chris Rea neemt op 22 maart afscheid van Nederland met een concert. Rea kondigde onlangs aan dat dit zijn laatste tour zal zijn.

De Britse zanger Chris Rea neemt op woensdag 22 maart afscheid van Nederland met een concert in de Heineken Music Hall in Amsterdam. Rea heeft onlangs aangekondigd dat dit zijn laatste tour zal zijn. Vanwege zijn gezondheid wil hij het in de toekomst rustiger aan gaan doen. Naast oude klassiekers zal Chris Rea tijdens deze tour ook werk van zijn nieuwe project 'Blue Guitars' laten horen.

Zijn project 'Blue guitars' bestaat uit elf nieuwe cd's met in totaal 130 liedjes en een dvd. Ook heeft Rea een boek met schilderingen uitgebracht. De zanger maakte het werk tijdens zijn herstel van een ernstige ziekte enkele jaren geleden.

In het boek zijn foto's en teksten opgenomen die uitleg geven over de totstandkoming van het project. De cd's bevatten voornamelijk bluesmuziek met invloeden uit alle moderne muziekstromingen. Het album verschijnt in oktober.

De zanger/gitarist verkocht wereldwijd 30 miljoen albums en scoorde hits als 'Fool (If You Think It's Over)', 'Josephine' en 'Driving home for Christmas'. Chris Rea heeft aangegeven na 'Blue guitars' geen werk meer te willen uitbrengen onder zijn eigen naam. In plaats daarvan gaat hij deel uitmaken van de driekoppige band The Fire Flies.

De kaartverkoop voor het laatste concert van Chris Rea begint zaterdag.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen