Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Lennaert Nijgh krijgt standbeeld in Haarlem

Shownieuws

Lennaert Nijgh krijgt een standbeeld in Haarlem.Het beeld wordt mogelijk op 24 november onthuld op de Oude Groenmarkt in het centrum van de stad.

Tekstschrijver Lennaert Nijgh krijgt een standbeeld in zijn geboorteplaats Haarlem. Voor de realisatie van het beeld is de 'Stichting Lennaert Nijgh voor beeld' in het leven geroepen. Het beeld wordt mogelijk op 24 november onthuld op de Oude Groenmarkt in het centrum van de provinciehoofdstad. Het marmeren beeld is ontworpen door beeldhouwer Marinus Boezem.

Lennaert Nijgh, die in 2002 op 57-jarige leeftijd overleed, woonde een groot deel van zijn leven in Heemstede in dezelfde straat als Boudewijn de Groot. Nijgh werd bekend door zijn talloze liedteksten die hij met name schreef voor zijn jeugdvriend De Groot. Ook schreef hij voor zijn eerste vrouw, zangeres Astrid Nijgh. De tekstschrijver was de laatste twaalf jaar van zijn leven getrouwd met zangeres Josee Koning.

Nijgh was 'dol' op Haarlem. Voor zijn dood liet hij weten Haarlem een 'heerlijke stad' te vinden 'vol geschiedenis'. De tekstschrijver vond het heerlijk om in zijn werk over de stad te vertellen en erover te schrijven.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen