Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Geboorte van Leef! wordt gewoon gevierd'

Shownieuws

De programmering van het Nederlands Film Festival verandert weinig door het overlijden van Willem van de Sande Bakhuyzen. Hij regisseerde de openingsfilm.

De programmering van het 25e Nederlands Film Festival verandert weinig door het overlijden van Willem van de Sande Bakhuyzen. De regisseur overleed dinsdag op 47-jarige leeftijd in zijn woonplaats Amsterdam. Hij regisseerde de openingsfilm 'Leef!'. Volgens een woordvoerder van het festival was het 'de uitdrukkelijke wens van de regisseur dat de geboorte van de film 'Leef! wordt gevierd'.

Festivaldirecteur Doreen Boonekamp wijdt de eerste alinea van haar openingsspeech woensdagavond aan het overlijden van de regisseur. 'Leef!' gaat later op de avond in première.

In de film speelt actrice Monic Hendrickx de hoofdrol. Andere acteurs in de film zijn onder anderen Peter Blok, Jeroen Krabbé en Anne Wil Blankers. 'Leef!' is gebaseerd op het gelijknamige feuilleton in de Volkskrant van schrijver Maria Goos. Het verhaal gaat over de 40-jarige verloskundige Anna Jongkind, die sinds haar jeugd de ambitie heeft schrijver te worden. In de film vertelt Anna's voice-over het verhaal en lopen heden en verleden voortdurend door elkaar.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen