Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Regisseur Van de Sande Bakhuyzen (47) overleden

Shownieuws

Regisseur Willem van de Sande Bakhuyzen is dinsdag op 47-jarige leeftijd in Amsterdam overleden. Van de Sande Bakhuyzen overleed aan de gevolgen van kanker.

Regisseur Willem van de Sande Bakhuyzen is dinsdag op 47-jarige leeftijd overleden. Van de Sande Bakhuyzen, onder meer bekend van de televisieserie 'Oud geld' en de speelfilms 'Cloaca' en 'Lepel', overleed in zijn woonplaats Amsterdam aan de gevolgen van kanker. Dat heeft zijn familie bekendgemaakt.

Willem van de Sande Bakhuyzen kreeg in 1994 grote bekendheid in Nederland door zijn regie van enkele afleveringen van de dramaserie 'Pleidooi'. Daarna regisseerde hij de serie 'Oud geld'. In de jaren daarna maakte hij series als 'De enclave' en 'Bij ons in de Jordaan'.

In 2001 maakte hij met scenarioschrijfster Maria Goos zijn eerste speelfilm, 'Familie'. De film won onder meer de Prijs van de Nederlandse Filmkritiek. Met Goos maakte hij vervolgens de films 'Cloaca' en 'Leef!'. 'Cloaca' won op het Nederlands Film Festival 2003 de Publieksprijs en de Speciale Juryprijs voor de vier hoofdacteurs. 'Leef!' gaat woensdag in première als openingsfilm van het festival. Daarnaast maakte de regisseur de familiefilm 'Lepel' en de korte dansfilms 'Lost' en 'Embracing time'.

De laatste film die Willem van de Sande Bakhuyzen maakte, is 'Ik omhels je met duizend armen', een verfilming van het gelijknamige boek van Ronald Giphart. De film gaat naar verwachting volgend jaar in première.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen