Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Lisa Boray brengt 'jazz met ballen'

Shownieuws

Lisa Boray heeft maandagavond in Studio Desmet in Amsterdam haar nieuwe cd 'Wow' gepresenteerd. Het is het eerste album van de zangeres in tien jaar.

Lisa Boray heeft maandagavond in Studio Desmet in Amsterdam haar nieuwe cd 'Wow' gepresenteerd. Het is het eerste album van de zangeres in tien jaar. Ze weet niet precies hoe ze de stijl op haar nieuwe cd moet omschrijven. "Het is niet echt pop en beslist geen r&b. Tja, hoe noem je dat? Jazz met ballen." Het eerste exemplaar werd aan Lisa uitgereikt door Ron Stoeltie, music director van Radio 2.

Het nieuwe album van de 49-jarige zangeres werd geproduceerd door haar man Ton op 't Hof. Ook speelt hij alle drumpartijen op de cd. Daarnaast werd gewerkt met verschillende bekende muzikanten, onder wie Hans Jansen (piano) en Harry Emmery (bas). "We hebben geweldig samengewerkt. Maar ja, wat wil je? Het zijn natuurlijk allemaal topmuzikanten en tevens goede maatjes van ons", legt Lisa uit. "Dat was dan ook de basis voor een plezierige en ontspannen sfeer in de studio van Ton."

Samen met de muzikanten schreef Lisa voor het album een de meeste stukken. Daarnaast waagt zij zich aan zes covers, waaronder het bekende 'Fever' van Peggy Lee, 'Papa can you hear me' van Barbra Streisand en 'Satisfaction' van The Rolling Stones.

Het is tien jaar geleden dat Boray voor het laatst een album opnam. Voor 'The need to be' ontving ze in 1995 een Edison Music Award en een Jazz Award. Het album werd geen verkoopsucces en uit frustratie over de gang van zaken rond de cd wilde ze lange tijd geen albums meer maken. "De platenmaatschappij heeft qua promotie niets aan de cd gedaan", verklaarde Boray eerder in een interview met Sena magazine. "De directeur van de maatschappij verdedigde zich toen door te zeggen: 'Een Edison is wel leuk, maar wat is het meer dan een beeldje dat alleen maar stof staat te vergaren?' Dat vond ik ronduit schokkend."

Lisa Boray scoorde in 1984 een toptien-hit met het disconummer 'Break it out'. In 1986 won ze de cup op het Knokke Festival. Ze stond op het podium samen met sterren als Charles Aznavour, Linda Ronstadt en Dionne Warwick. In 1990 had ze een hit met de titelsong van de tv-serie 'Goede tijden, slechte tijden'. Daarnaast werkte ze als sessiezangeres aan talloze opnamen mee.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen