Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Naomi Campbell steunt Kate Moss

Shownieuws

Naomi Campbell springt in de bres voor Kate Moss. De 31-jarige Moss heeft vorige week drie grote modellencontracten verloren vanwege het gebruik van cocaïne.

Supermodel Naomi Campbell springt in de bres voor Kate Moss. De 31-jarige Moss heeft vorige week drie grote modellencontracten verloren vanwege het gebruik van cocaïne. "Kate Moss is een vriendin van mij. Ik vind dat iedereen heel naar tegen haar is", verklaart het 35-jarige Britse model de steun voor haar landgenoot.

Campbell wijst erop dat het probleem groter wordt gemaakt dan het is. "Het is niet de eerste keer dat dit gebeurt in de wereld, het is een echte vendetta geworden", vindt Campbell, die eerder zelf bijna aan drugsgebruik ten onder ging. Volgens Campbell mag de schuld van drugsmisbruik en eetproblemen bij jonge vrouwen niet bij de modellenwereld worden gelegd.

De Britse krant Daily Mirror publiceerde eerder deze maand foto's waarop het lijkt alsof Moss cocaïne snuift. Moss heeft inmiddels toegegeven onlangs nog cocaïne te hebben gebruikt. De kledingketen Hennes & Mauritz besloot daarop de 31-jarige Moss niet in te zetten voor een nieuwe reclamecampagne.

Ook de parfumafdeling van het Franse modehuis Chanel liet na haar schuldbekentenis weten het contract met Moss, dat in oktober afloopt, niet te verlengen. Daarnaast ziet het Britse Burberry af van een geplande advertentiecampagne met Moss.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen