Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Acteur Don Adams - geheim agent Maxwell Smart - overleden

Shownieuws

De acteur Don Adams, die in de jaren '60 de stuntelende geheim agent Maxwell Smart speelde in de televisieserie Get Smart, is op 82-jarige leeftijd overleden.

De acteur Don Adams, die in de jaren '60 de stuntelende geheim agent Maxwell Smart speelde in de televisieserie Get Smart, is op 82-jarige leeftijd overleden. Hij bezweek zondagavond in het Cedars-Sinai ziekenhuis in Los Angeles aan een longontsteking. Volgens zijn vriend Bruce Tufeld brak Adams een jaar geleden een heup en kwakkelde hij sindsdien met zijn gezondheid.

Als Agent 86 van het supergeheime bureau C.O.N.T.R.O.L. nam Adams het in Get Smart op tegen de booswichten van C.H.A.O.S. Hij was voorzien van de modernste snufjes - afgekeken van de James-Bondfilms -, zoals telefoon in zijn schoen, en kreeg opdrachten via apparaten die zichzelf vernietigden. Smart liet ook altijd spullen vallen op het bureau van zijn baas. Zijn verontschuldigende 'Sorry about that, chief' werd een gevleugelde uitdrukking in de Amerikaanse taal.

Get Smart won twee keer een Emmy voor de beste comedy, Adams zelf werd drie keer onderscheiden als beste comedy-acteur. Hij gaf ook zijn stem aan een van de figuren in de populaire tekenfilmserie Inspector Gadget en in 1980 speelde hij de rol van Maxwell Smart in de film The Nude Bomb, over een gek met een bom die mensen naakt te kijk zet.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen