Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ali B. en Brace winnen Dutch MOBO Award

Shownieuws

Ali B. en Brace hebben maandagavond na de uitreiking van de Dutch MOBO Awards de prijzen in de categorie 'Beste clip' en 'Beste single' mee naar huis genomen.

Ali B. en Brace hebben maandagavond na de uitreiking van de Dutch MOBO Awards de prijzen in de categorie 'Beste clip' en 'Beste single' mee naar huis genomen. Brainpower werd tijdens de awardshow op het partyschip Ocean Diva in Amsterdam verkozen tot de beste live act.

De Jeugd van Tegenwoordig werd tijdens het urban evenement uitgeroepen tot de 'beste break-through'-act. De jongens van K-Liber kregen de prijs in de categorie 'Beste album' en DJ Chuckie nam, net als vorig jaar, de award voor Beste Club DJ in ontvangst.

MOBO staat voor Music of Black Origin. BNN organiseerde de show om de urban cultuur in Nederland een breder podium te geven. De registratie van de uitreiking van de prijzen wordt op 3 oktober uitgezonden door BNN. De presentatie van de avond was in handen van Sophie Hilbrand. De prijzen werden uitgereikt door enkele BN'ers, onder wie Winston Bogarde, Hind en Tjeerd Oosterhuis.

De sterren Usher (Beste R&B-act), Eminem, (Beste hiphop-act) en Missy Elliott ft Ciara (Beste clip) behoorden tot de internationale winnaars. Ook The Game & 50 Cent (Beste single), John Legend (Beste break-through) en Destiny's Child (Beste album) vielen maandagavond in de prijzen.

Nederland kende dit jaar voor het eerst zijn eigen uitreiking van de urbanprijzen. Vorig jaar sloot de eerste editie van de Dutch MOBO Awards aan bij de Engelse show. De Engelse MOBO Awards werden dit jaar voor de tiende keer georganiseerd.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen