Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Baantjer van start met moord op Ajax-voetballer

Shownieuws

Het nieuwe seizoen van de Nederlandse politieserie 'Baantjer' gaat in november van start met de dubbele aflevering 'De Cock en de moord op de middenstip'.

Het nieuwe seizoen van de politieserie 'Baantjer' gaat in november van start met de dubbele aflevering 'De Cock en de moord op de middenstip'. Hierin wordt de moord op een sterspeler van de Amsterdamse voetbalclub Ajax onderzocht. De aflevering wordt op 11 en 18 november uitgezonden door RTL 4.

Het script van de dubbele aflevering is geschreven door Ajax-aanhanger Victor Reinier en Steven R. Thé. Martin Schwab, rechercheur Ab Keizer in de serie en een verwoed Feyenoord-fan, tekende voor de regie van het moordverhaal bij de rivalen van de Rotterdamse stadionclub.

Rechercheur De Cock (Piet Römer) en zijn rechterhand Dick Vledder (Victor Reinier) gaan in de eerste aflevering naar de Amsterdam Arena, waar een speler van Ajax op onnatuurlijke wijze aan zijn einde is gekomen. De gastrollen in 'Moord op de middenstip' worden vertolkt door onder anderen Prem Radhakishun ('Premtime'), Antoinette Jelgersma, Jaap Spijkers en Aukje van Ginniken (ex-'GTST').

Sinds de eerste aflevering van 'Baantjer' in 1996 is de politieserie uitgegroeid tot een van de meest succesvolle programma's op de Nederlandse televisie. Gemiddeld volgen twee tot drie miljoen mensen de beslommeringen van rechercheur De Cock en zijn collega Vledder.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen