Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Neil Young verwerkt ervaringen op nieuw album

Shownieuws

Neil Young heeft veel persoonlijke overpeinzingen op zijn nieuwste album verwerkt. Young moest een operatie aan een gezwel in zijn hersenen ondergaan.

Neil Young heeft zijn nieuwste album doorspekt met persoonlijke overpeinzingen en reflecties. De nummers voor het album 'Prairie wind' werden opgenomen voordat Young in een ziekenhuis onder het mes moest voor een gezwel in zijn hersenen. "Er heeft veel reflectie plaatsgevonden en dat heeft alle nummers beïnvloed", verklaart de muzikant in Time Magazine.

De 59-jarige Young vertelt dat hij het eerste nummer van het album heeft geschreven nadat hij te horen kreeg van het gezwel. De rest van het album staat evenzeer in het teken van zijn ziekte. "Ik ging naar New York voor een behandeling. Daarna ben ik teruggevlogen naar Nashville. Daar heb ik de nummers vier, vijf, zes, zeven, acht en het grootste deel van negen en tien geschreven en opgenomen", zegt Young. "Daarna ben ik opgenomen en geopereerd."

Young zegt sowieso een album te hebben gemaakt, maar zijn ervaringen na het nieuws over het gezwel in zijn hersenen hebben 'Prairie wind' vorm gegeven. Zo is het nummer 'Falling off the face of the earth' gebaseerd op een voicemailbericht van een vriend, die had vernomen waar Young mee te maken had. Het album komt dinsdag uit.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen