Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nieuwe film Jodie Foster debuteert op eerste plaats

Shownieuws

'Flightplan', de nieuwe film van Jodie Foster, is deze week binnengekomen op de eerste plaats van de Amerikaanse box office, de lijst met hoogste omzetten.

'Flightplan', de nieuwe film van Oscar-winnares Jodie Foster, is deze week binnengekomen op de eerste plaats van de Amerikaanse box office. Dat betekent dat de film de hoogste omzet heeft behaald. De film bracht in het eerste weekeinde na de première 24,6 miljoen dollar (20,3 miljoen euro) op. In 'Flightplan' speelt Foster een weduwe wier 6-jarige dochter spoorloos verdwijnt tijdens een transatlantische vlucht.

De tweede plaats op de lijst is voor 'Corpse bride', de nieuwe film van Tim Burton, met een opbrengst van 20,1 miljoen dollar (16,6 miljoen euro). De sterren Johnny Depp en Helena Bonham Carter leenden hun stemmen aan de tweede 'stop-motion'-animatiefilm van Burton. 'Roll bounce', de nieuwe film van de Amerikaanse rapper Bow Wow, kwam met een opbrengst van 6,6 miljoen euro binnen op de vierde plaats.

Het najaar is gewoonlijk een rustige tijd, maar het gaat momenteel opvallend goed met de Amerikaanse theaters. De eerste twaalf films in de box office brachten dit weekeinde in totaal 89,2 miljoen dollar (74 miljoen euro) op, 51 procent meer in vergelijking met hetzelfde weekeinde vorig jaar.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen