Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Oprah Winfrey produceert musical 'The color purple'

Shownieuws

Oprah Winfrey gaat de musical 'The color purple' produceren. De musical is gebaseerd op het gelijknamige boek van Alice Walker.

Oprah Winfrey gaat de nieuwe musical 'The color purple' produceren. Het stuk is gebaseerd op het gelijknamige boek van Alice Walker en is vanaf december te zien op Broadway. In 1985 speelde Winfrey een rol in de verfilming van het boek. Dat leverde de Amerikaanse talkshowpresentatrice een nominatie op voor een Oscar.

Volgens Oprah is het haar 'geheime droom' om deel uit te maken van een Broadway-musical. "Ik hoop dat ik met deze productie iets kan doen wat ik ook voor boeken heb gedaan. Ik wil de deur openen voor mensen die nooit hadden gedacht dat ze een musical zouden bezoeken."

Met 'Oprah Winfrey presents: The color purple' werkt Oprah aan haar eerste Broadway-productie. Winfrey draagt zelf meer dan één miljoen dollar bij aan de kosten voor de muscial, die in totaal een budget heeft van ongeveer tien miljoen dollar. De andere producers van de musical zijn Quincy Jones, Scott Sanders en Roy Furman.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen