Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Roman Polanski bij wereldpremière 'Oliver'

Shownieuws

Regisseur Roman Polanski was zaterdag in Praag met zijn jonge cast aanwezig op de wereldpremière van zijn nieuwe film 'Oliver'.

Regisseur Roman Polanski heeft in Praag met zijn jonge cast de wereldpremière bijgewoond van zijn nieuwe film 'Oliver'. De in Frankrijk geboren acteur heeft speciaal voor zijn kinderen het boek van Charles Dickens verfilmd. "Na 'The pianist' wilde ik een film maken die mijn kinderen gewoon kunnen zien en begrijpen." Zijn twee kinderen hebben allebei een rolletje in de film.

Het is de eerste keer dat de 72-jarige Polanski een kinderfilm heeft gemaakt. De thema's in het boek van Dickens spreken de regisseur erg aan. "Oliver Twist is, net als ik, iemand die moeilijke situaties heeft doorstaan." Polanski is in de Tweede Wereldoorlog in het getto van het Poolse Krakow aan de nazi's ontsnapt.

'Oliver' vertelt het verhaal van het weesjongetje Oliver Twist (Barney Clark), dat na vele omzwervingen in Londen terecht komt.Daar ontmoet hij The Artful Dodger, gespeeld door Harry Eden, die hem onderbrengt bij een groep jonge zakkenrollers onder leiding van Fagin (Ben Kingsley). De jongen ontmoet Mr. Brownlow, door wie hij liefdevol wordt ontvangen, maar Fagin laat hem niet los.

Polanski won in 2003 met 'The pianist' de Oscar voor 'beste regie'. Daarnaast maakte hij filmklassiekers als 'Rosemary's baby' en 'Chinatown'. 'Oliver' draait vanaf 27 oktober in de Nederlandse bioscopen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen