Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nederlandse versie van musical 'Annie' in het theater

Shownieuws

De familiemusical 'Annie' wordt binnenkort ook in de Nederlandse theaters uitgevoerd. 'Annie' is vanaf 23 oktober in de Nederlandse theaters te zien.

De familiemusical 'Annie' wordt binnenkort ook in de Nederlandse theaters uitgevoerd. De Nederlandse musical, die onder meer door Albert Verlinde is geproduceerd, was in de jaren '70 succesvol in Amerika. In de Nederlandse versie zal Edwin Rutten de rol van de sympathieke miljonair Oliver Warbucks op zich nemen. Loeki Knol vertolkt de rol van de strenge weeshuisdirectrice Miss Hannigan.

'Annie' werd voor het eerst in 1977 opgevoerd op Broadway waar de productie een recordaantal van 2377 keer werd opgevoerd. De Amerikaanse musical staat dan ook op de derde plaats van de lijst met langlopende musicals uit de jaren '70. De familiemusical werd in 1982 verfilmd door regisseur John Huston, waarin acteurs als Albert Finney, Aileen Quinn en Ann Reinkin speelden.

De musical vertelt het verhaal van het 11-jarige weesmeisje Annie die in een weeshuis woont waar de scepter wordt gezwaaid door de manipulatieve directrice Miss Hannigan. Annie verlangt hevig naar haar ouders en hoopt dat zij haar komen redden. Dan ontmoet de miljonair Oliver Warbucks het roodharige weesmeisje en besluit hij haar te adopteren.

De musical, die meerdere malen de prestigieuze Amerikaanse Tony Award heeft gewonnen, is vanaf 23 oktober in de Nederlandse theaters te zien.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen