Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Krezip trapt tour af in Paradiso

Shownieuws

Krezip trapte zaterdag met het energieke nummer 'What are you waiting for' in het Amsterdamse Paradiso haar clubtour door de Benelux af.

Krezip trapte zaterdag met het energieke nummer 'What are you waiting for' in het Amsterdamse Paradiso haar clubtour door de Benelux af. De tour draagt dezelfde naam als het laatste studioalbum van de band: 'What are you waiting for'. "Het is lang geleden dat we een clubtour hebben gedaan. We staan te springen om te beginnen", zegt zangeres Jaqueline Govaerts in Paradiso.

Het concert op het Amsterdamse podium bestond uit nummers van dit nieuwe album, waaronder de hits 'Don't crush me' en 'Out of my bed'. Het oudere werk van de band uit Tilburg was zaterdag ook te horen op het podium. Zo kwamen 'Won't cry' en het eerste couplet van 'I would stay' voorbij, maar ook een cover van 'Venus' van Shocking Blue stond op het repertoire.

Krezip heeft sinds het tweede album 'Days like this' uit 2002 te maken gehad met enkele veranderingen binnen de band. Na ongeveer acht jaar dezelfde bezetting, ging ook gitarist JanPeter Hoekstra deel uitmaken van de band. Later kwam drummer Bram van den Berg erbij, hij verving Thijs Romeijn. "Zowel Bram als JanPeter hebben de band erg aangevuld. Zo'n frisse wind erdoor kan toch ook geen kwaad eigenlijk. Het maakt je alert en geeft je nieuwe opties en mogelijkheden", liet Jacqueline eerder aan Novum Nieuws weten.

De nieuwe tour van Krezip moet 'vet' worden. Omdat de laatste elektrische tour uit eind 2002 dateert en daarna een akoestische tournee volgde, wil de band veel aandacht besteden aan de 'What are you waiting for'-tour. Krezip wil de hele avond vullen: "Je krijgt een support-act en na ons optreden is er een afterparty. Dat vind ik eigenlijk zelf altijd vet, dat je naar een show gaat en dat je daarna kan blijven hangen. Dat het echt een feestje is", zegt Jacqueline. "Ik vind een clubtour het leukste om te doen, ik kan er helemaal mijn ei in kwijt"

Of Krezip na de Benelux-tour Amerika gaat veroveren, kan Jacqueline niet met zekerheid zeggen. Ze geeft aan dat het ontzettend moeilijk is om de stap te nemen naar dat land. België, Duitsland en Luxemburg hebben al kennis kunnen maken met Krezip. "In Luxemburg zijn we best wel bekend. Daar hebben we toch een paar keer gespeeld. Ze hebben daar één zaal en die is altijd uitverkocht als we daar spelen. Op festivals daar worden we als sterren onthaald en zijn we de afsluiter van het festival."

In Duitsland stond de band in het voorprogramma van Sheryl Crow. Maar ook de eigen tournee door het land was succesvol. Concerten werden uitverkocht, zelfs zalen in Berlijn en Keulen waren 'strak uitverkocht'. "Ik vind het supergeweldig om in het buitenland te spelen. Dan denk ik: dit smaakt naar meer. Maar spelen in het buitenland is zoveel investeren, kost zoveel energie en zoveel mensen moeten erin geloven. Maar we hebben nu eerst deze tour in Nederland en dan gaan we kijken of we naar Duitsland kunnen", vertelt Jacqueline. "Spelen moet een uitdaging blijven en dan zou naar het buitenland gaan echt een droom zijn."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen