Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Tsjechische film wint Gouden Schelp

Shownieuws

De film 'Something like happiness' van de Tsjechische regisseur Bohdan Slama heeft zaterdag op het Filmfestival van San Sebastian de Gouden Schelp gewonnen.

De film 'Something like happiness' van de Tsjechische regisseur Bohdan Slama heeft zaterdag op het Filmfestival van San Sebastian de Gouden Schelp gewonnen. Van de negentien films die in de race waren voor 'beste film', is de Tsjechische film als beste uit de bus gekomen. De comedy laat het deprimerende leven van een Tsjech zien.

Actrice Ana Geislerova, die de hoofdrol speelt in 'Something like happiness', kreeg de prijs voor 'beste actrice'. De Spanjaard Juan Jose Ballesta won de prijs voor 'beste acteur' voor zijn rol in '7 Virgines'. Het festival stond ook stil bij de dood van 'Sound of music'-regisseur Robert Wise, die de dag voor het begin van het festival overleed.

De speciale award ging naar het Argentijnse drama 'Iluminados por el Feugo' ('Enlightened by Fire'), dat het verhaal vertelt van een getraumatiseerde soldaat die in de Falklandoorlog in 1982 vocht. De jury bestempelde de film als 'een drama over de tragische zinloosheid van oorlog dat met emoties en intelligentie het publiek raakt'.

De 53e editie van het Filmfestival in San Sebastian werd afgesloten met de Nieuw-Zeelandse film 'The world's fastest Indian'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen